METHOD (Metot)

Last updated at: 20/01/2024 02:28 PM

LGS sınavları nitelikli okul seçimlerinin belirleyicisidir. Nitelikli okul toplam kontenjanları ile sınava giren öğrenci sayısı karşılaştırıldığında ise açık farklılık mevcuttur. Örneğin İzmir merkez ilçelerdeki nitelikli okul toplam öğrenci kontenjan sayısı 2.500'lerde iken sınava giren öğrenci sayısı 50.000 üstüdür. 

Nihai hedef LGS sınavıdır.

LGS hazırlık sürecinde 2 husus dikkat çekicidir. 

Matematik Dersi Başarısızlığı; 

1. Öğrencilerin 8'nci sınıf Matematik dersi LGS sınavında belirleyici özellik taşımaktadır. Matematik dersi 5'nci sınıftan başlayarak 12'nci sınıfın ve hatta üniversitenin sonuna kadar devamlılık gerektiren bir derstir. 

2. Öğrencilerin 5-6-7'nci sınıflardaki Matematik eğitiminin zayıf oluşu, ileri ki yıllarda onlar için kabus niteliğine dönüşecektir ve öyle de olmaktadır. Bu zafiyetin ortadan kaldırılması için RestWall olarak matematik dersleri 5'nci sınıftan başlatılmıştır. 

3. 8'nci sınıf öğrencilerinin çok hızlı şekilde bu açığı kapatmaları, diğer sınıfların da geçmiş yılları kapsayacak şekilde LGS için eksiklerini tamamlamalarına yönelik çalışma yapılmış, LGS sınavında 5-6-7'nci sınıf derslerinden soru sorulmadığı için sadece devamlılık gerektiren Matematik dersi esas alınmıştır. 

4. Tahminen 7 nci sınıfı bitirip 8 nci sınıfa geçen bir öğrenci o yaz dönemi başlangıcında;  6 üniteli 5'nci sınıf Matematiğini ve 6 üniteli 6'ncı sınıf Matematiğini toplam 1 ayda tamamlayıp, LGS sınavına hazırlayan eğitim kurumlarının bir nevi yaz okulu şeklinde Ağustos başında uyguladığı genellikle 3 hafta-1 ay süreli 7'nci sınıf eksiklikleri tamamlama kurslarına iştirak edebilecektir.  Kursa gitmeyecek olanlar ise RestWall üzerinden 7'nci sınıf Matematik çalışmalarını da yapabilirler.

Birey Bazlı Takip Sistemi

1. Öğrencinin önüne kitapları koyarak bol soru çözmesini beklemek günümüz şartlarında çok gerçekçi değildir. Üstelik dijital cihaz ve yazılımlara (Maç Yayınları-IP TV, oyun, youtube, tiktok vb.) bağımlılık öğrencilerin efektif öğrenim zamanını çalmaktadır ve o sorular çözülmemektedir.

2.  Sınavda başarılı olmak için arkada çözümü öğrenilmemiş soru bırakmamak gerekir. Yaklaşık 20 bin civarında soru çözülmelidir. Bu yüzden öğrenci BİREY bazında takip edilmelidir.  Bu sorunları KİŞİ BAZINDA GÖREV VE SÜRE VEREREK aşacağız. Bir nevi eğitim koçluğu yapılarak, öğrenciye 1 saat süre vererek çözmesini istediğimiz soruların cevapları en kısa sürede değerlendirilmeli, öğrencinin hangi soruları çözdüğü, çözemediği soruların sebepleri KİŞİ BAZLI tespit edilmeli, bu sebepler bireysel veya toplu ortamlarda tartışarak çözüme kavuşturup bilgi yarışması formatı ile de keyif almalarını sağlamalıyız. Hafta sonu konular öğrenilmeli, hafta içi ise whatsapp grupları üzerinden o konuya ilişkin bilgi yarışmaları tarzında sınav yapılmalıdır. HER SORU BİR ŞEKİLDE ÇÖZÜLECEKTİR, ARKADA SORU BIRAKILMAYACAKTIR. 

LGS sınav süreci Matematik, Fen Bilgisi, Türkçe, İnkılap Tarihi, Din Bilgisi ve İngilizce olmak üzere 6 ders içermektedir. Bunlardan ilk üç dersin etkisi, diğer üç dersten fazladır. 

Web sitemizde

8'nci sınıf Matematik

8'nci sınıf Fen Bilgisi

8'nci sınıf İnkılap Tarihi

8'nci sınıf Din Bilgisi

7'nci sınıf Matematik

6'ncı sınıf Matematik

5'nci sınıf Matematik

derslerinin özetlerini bulacaksınız. Hedefimiz sözel derslerden soru kaçırmayacak şekilde bir banka oluşturmaktır. Kısacası bu kitaptan daha başka soru çıkartılamaz'a erişmektir.

8'nci sınıf Türkçe ve 8'nci sınıf İngilizce şu an için kapsam dışındadır.

Madem bu konuda çalışmaya karar verdik, çalışma zamanlarını beraber düzenlesek te okul notlarımızı da yükseltsek. Akıllıca olmaz mı?



loading...